Vandreferie på ZakynthosLevantens blomst i det Ioniske Hav

Apollo i samarbejde med
Vandreture blandt olivenlunde og badevige på Zakynthos, Levantens blomst. Zakynthos, Zante, er den sydligste af øerne i det Ioniske Hav. Hele øen er frodig og grøn med bjerge i vest og lavland i øst, hvilket giver varierede vandreture. Vi går langs havet, gennem landbrugsområder og op ad bjerge. Det hele indrammet af spektakulære udsigter. I Zakynthos by møder vi et moderne hverdagsliv, mens det i bjergbyen Loucha virker som om tiden er gået i stå. Midt på rejsen har du en dag fri, hvor du eventuelt kan tage en bådtur til Navagio Beach, hvor det kendte skibsvrag ligger grundstødt på stranden. Du kan også tage en færge til naboøen Kefalonia.

HØJDEPUNKTER

  • Den frodige Louchadal med sine vinmarker
  • Vores hotel Castelli med kvalitet, service og fokos på miljøet
  • Udsigten fra klostret Skopiotissa
  • Vandretur til badebugten Porto Limnionas
  • Smagsprøver på vin og olivenolie

REJSEFAKTA

Lande: Grækenland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 1, let

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris DKK Ledige pladser
17-05-2022 8 dage Vandreferie på Zakynthos København 11 790 2 stk Bestil
13-09-2022 8 dage Vandreferie på Zakynthos København 11 990 4 stk Bestil
20-09-2022 8 dage Vandreferie på Zakynthos København 11 990 4 stk Bestil

I alle vores rejser indgår

  • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
  • Nøje udvalgte fly og hoteller
  • Udvalgte måltider
  • Entreudgifter ifølge program
  • Tryghed med rejsegaranti

Vigtigt om rejsen

Dagsprogram
2021–2022

Dag 1 - Velkommen til Zante.

Efter en rejse med direkte fly fra Danmark til Zakynthos, bydes du velkommen af TEMAs rejseleder. Om foråret er Zakynthos et blomsterhav i det sydlige Joniske Hav, og venetianerne, der besatte øen, gav den navnet Fiore di Levante – Orientens blomst. Med sin frodige natur, lange gyldne sandstrande og romantiske vige, er Zante (kært barn har mange navne) blevet et populært turistmål. Men bag strandene og feriebyerne skjuler der sig et sparsomt befolket højland, bjerge med panoramaudsigter, olivenlunde, frugtplantager og vinmarker. Og alt dette, samt yderligere smagsprøver på øen, skal vi opleve sammen i den kommende uge. Zakynthos er en mangfoldig, men arealmæssigt ganske lille ø. Derfor vælger vi at bo på samme hotel hele ugen – centralt beliggende i Zante by.

Dag 2 - Vandring ved Gerakas og i Zante. 

I dag kan du sove længe, inden vi begiver os til halvøen Gerakas, der stikker ud med en lang fin sandstrand øst for Laganasbugten. Dette er en del af den naturbeskyttede marine park, der har nationalparksstatus – for havskildpaddernes skyld. Vi vandrer i det åbne kystlandskab og ser også rester fra tyskernes besættelse under anden verdenskrig. Det bliver en kort vandretur med bademuligheder. Vi fortsætter derefter dagen med et besøg i en olivenlund, hvor vi bliver sat ind i produktionen af øens gode olivenolie. Det kulinarisk tema bringer os til en vingård, hvor vi får en smagsprøve. I Zakynthos by (Zante) tager vi på en kort byvandring, og spiser middag blandt det der er bevaret af den venetianske bebyggelse. 

Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stop): 45 min Længde: 3 km Højdeforskelle: +/- ca 100m Underlag: Asfalt, grusvej og sandstrand  

Dag 3 - Vandring ved Keri. 

Nu udforsker vi den sydvestlige del af Zakynthos, hvor klipperne er stejlest, havet mest blåt og vegetationen mest grøn. Vi tager til den lille bjergby Keri, hvorfra vi starter vores vandretur langs brostensbelagte og asfalterede veje til fyrtårnet i vest. Her er udsigten fantastisk, men vi går aldrig tæt på nogle klippeafsatser. I stedet vandrer vi ind i landet på grusveje, og går gennem et frodigt landbrugsområde. Vi passerer nogle bondegårde og runder den sydvestlige halvø, og får derefter atter en smuk panoramaudsigt, denne gang mod øst. Det bliver en skøn vandretur, der også byder på en del skygge, men det er stadigvæk skønt med en afkølende dukkert efter turen.  

Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stop): 3 timer Længde: 11 km Højdeforskelle: +150 / -400 Underlag: Asfalt og grusvej 

Dagen afrundes med et besøg på en vingård, hvor vi smager på de lokale vine. 

Dag 4 - Skopos. 

Vi tager til østkysten, og syd for Argassi tager vi ad en snoet vej op til klostret (Moni) Panagia Skopiotissa. Oprindeligt var der her under Skopos højeste punkt et tempel, der var tilegnet gudinden Artemis. På resterne af tempelruinen byggede man et lille kloster, og hvis vi er heldige, har vagtmesteren låst op for kapellet, så vi kan se den fine ikonostas. Vi vandrer derefter ned fra bjerget på den vestlige side, ned til Laganasbugten. Grusvejen, der delvist er en sti, fører os forbi et gammelt marmorbrud, inden vi når den lange strandremse, der er et af Carettaskildpaddens vigtige ynglesteder. Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stop): 3 1/2 timer til 4 1/2 timer Længde: 10 km, ev. 15 km Højdeforskelle: + 400/- 500 Underlag: Asfalt, grusvej og evt. sandstrand 

Dag 5 - Fridag. 

Efter flere fine vandretursdage sammen, har du nu en hel dag, hvor du bare kan slappe af og nyde det. Måske tager du på en bådtur til Navagio (Shipwreck Beach) for at se nærmere på stranden (pris ca. 40 € pr. person, bestilles og betales på rejsemålet). Det var her at skibet Panagiotis gik på grund, da det forsøgte at undgå politi og toldmyndighederne med en ulovlig last af tobak. Det idag gennemrustede fartøj ligger halvt begravet i sand, og stedet anses for et af de mest fotograferede i hele Grækenland.

Der er heller ikke langt til naboøen Kefalonia, og afhængig af færgeforbindelsens aktuelle tidstabel, kan der være mulighed for at tage på en dagsudflugt dertil. 

Dag 6 - Vandring i Louchadalen. 

Bjergene i vest tiltrækker og vi kører nordvest på fra vores hotel og op ad. På øens højere del ligger der nogle charmerende byer, og vi når en morgen-/formiddagskaffe i Kiliomenos, hvor der også er andre lækre ting at købe. Selv om vandreturen foregår i et bjergmiljø, er det en jævn gruvej der går gennem dalen, med busk- og skovklædte bakker rundt om os. Undervejs på vores vandretur stopper vi ved eet smukt kloster. Hvor porten er åben og kirken er ulåst, er du velkommen til at besøge den. I byen Loucha virker det som om tiden er gået i stå og her er meget roligt. Antallet af indbyggere er ca 30, og de bliver glade for vores besøg. Lige udenfor byen besøger vi et mejeri og smager på deres fåre- og gedeost. Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stop): 2,5 timer Længde: 8 km Høldeforskelle: +/- 150 Underlag: Grusvej og asfalt 

Dag 7 - Vandring langs Vestkysten. 

Om morgenen kører vi til den lille "lagune" ved Porto Limnionas, hvor vi kan tage et morgendyp i det smaragdgrønne vand. Derpå begynder vi vandringen, som følger kysten fra Porto Limnionas til Kambi. Vandringen følger en grusvej, og stedvist har vi en smuk udsigt ud over det Ioniske Hav. Målet for vandringen er den idylliske lille by Kampi, hvor vi spiser frokost på en restaurant beliggende på toppen af øens klipperige Vestkyst. Udsigten er forrygende! 

Herfra kører vi bus til den lille håndværksby Volimes, hvor man sælger keramik og tæpper. Et hyggeligt sted at gå lidt omkring og handle, eller at bare sidde i skyggen og nyde et glas friskpresset appesinsaft. 

Om aftenen samles vi til en fælles middag, hvor vi kan se tilbage på de dejlige vandredage vi har haft.  

Vandringen: Total vandringstid (ekskl. stop): 1,5 time Længde: ca 8 km Højdeforskelle: +/- 150 Underlag: Ujævn grusvej og lidt asfalteret vej.  

Dag 8 - Hjemrejse. 

Din uge på Zakynthos er forbi. Men Grækenland er der stadig, og vi har mange flere vandreferier som måske frister i fremtiden. Velkommen tilbage!

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Zakynthos t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs danske eller svenske rejseleder, samtlige udflugter og entreer ifølge program, hvor intet andet er anført.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta:

Euro (EUR).
I rejsens pris indgår måltider ifølge rejsefakta, hvorfor de udgifter du skal tænke på er til måltidsdrikke, kaffe og andre forfriskninger samt drikkepenge.

De mest almindelige kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima og beklædning:

Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

En tykkere trøje eller jakke kan være god at have med, Den kan blæse en del, især i efteråret. Det vigtigste er dog et par gode vandresko/støvler.
Husk også, at du skal have knæ og skuldre tildækkede ved klosterbesøg, hvor herrer bør være i lange bukser og kvinder i kjoler. Medbring badetøj, da hotellet har pool, og der bliver mulighed for at bade i havet ved flere lejligheder.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Vi anbefaler at du beregner 15 Euro per person til drikkepenge under rejsens gang. Dette beløb indsamles på plads af rejselederen, som så fordeler på passende vis.

Observere

Rækkefølgen på det oplyste dagsprogram kan blive gennemført i en anden rækkefølge.

Zakynthos har flere gode vandremuligheder. Skulle nogle af de beskrevne vandreture af en eller anden grund ikke fungere for gruppen, kan vores erfarne rejseleder erstatte dem med tilsvarende alternativer.

Hotel for 2020:

Næste sommer flytter vi hotel til Agios Sostis og det miljøbevidste og familjeejede hotel Castelli. Hotellet fokuserer på nærproduceret mad og drikkevarer, hvilket holder en høj standard og smager udsøgt. Derfor inkluderer vi halvpension for sommeren 2020. Den frie dag er det dog kun morgenmaden som er inkluderet. Udover morgenmad og middag findes snacks / kager tilgængelige om eftermiddagene. Castelli hotel har en aldersgrænse på minimum 16 år. 

En aften i løbet af weekenden er der græsk aften på hotellet med græsk musik og dans.

Vandreudrustning:

Læs om udstyrsråd og se vores checkliste

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Andre Vandreferier

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly Zakynthos t/r
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 5 x frokost
• 3 x middag (2020: 6 x middag inklusiv en græsk aften)

• Entreudgifter ifølge program
• Temaguide

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Danmark- Zakynthos. Bus til hotellet, ca 30 minutter. Velkomstmiddag indgår. Syv overnatninger på hotel i Zante by.

Dag 2.

Vandring ved Gerakas, ca 3 km. Byvandring i Zakynthos By (Zante). Besøg hos olivenolie producent. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 3.

Vandring ved Keri, ca 11 km. Morgenmad, picnic-frokost og middag indgår. Besøg på vingård.

Dag 4.

Vandring på Skoposbjerget, 10 km (muligt at forlænge med yderligere 5 km). Morgenmad, picnicfrokost og middag indgår.

Dag 5.

Fridag. Morgenmad indgår.

Dag 6.

Vandring i Louchadalen, ca 8 km. Morgenmad, picnic-frokost, ostesmagning og middag indgår.

Dag 7.

Vandring langs Vestkysten, circa 8 Km. Morgenmad, frokost og middag indgår.

Dag 8.

Flyrejse Zakynthos – Danmark. Morgenmad indgår.

Andre Vandreferier