Vandreferie på Karpathos og Sariaægte dodekanesiske øer

Apollo i samarbejde med
Øst for Kreta og sydvest for Rhodos ligger Karpathos, som er Tolvøernes næststørste ø. Forblæst og med høje bjerge er øens dog overraskende grøn. Øen er kendt blandt windsurfere, vandrere og bjergklatrere. Stierne og småvejene er ikke de længste, men de er kuperede og stenede, så de kræver noget af vandreren. Visse af vandreruterne når vi bare med båd. Gæstfriheden hos folket i bjergbyerne er stor, og de smukke og nærmest mennesketomme strande er meget indbydende med sit klare blå vand.

HØJDEPUNKTER

  • Bjergsvandring fra højplateauet Lastos
  • At vandre til den gamle by Olympos
  • En hel dag med vandring og badning på Saria
  • Udflugterne med båd
  • Charmen i Lefkos og strandene

REJSEFAKTA

Lande: Grækenland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 3, krævende

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 18-22 personer

Visum kræves: Nej

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris DKK Ledige pladser
11-09-2022 8 dage Vandreferie på Karpathos og Saria København 12 990 4 stk Bestil
18-09-2022 8 dage Vandreferie på Karpathos og Saria København 12 990 4 stk Bestil

I alle vores rejser indgår

  • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
  • Nøje udvalgte fly og hoteller
  • Udvalgte måltider
  • Entreudgifter ifølge program
  • Tryghed med rejsegaranti

Vigtigt om rejsen

Dagsprogram
Sommer 2020

Dag 1. Karpathos by Pigadia.
Vi flyver direkte til Karpathos og den ikke alt for store lufthavn der. Her møder varmen og TEMAs rejseleder os. Øens sydlige dele er fladere, og den korte bustransport til hotellet går ganske hurtigt. Vi starter vores rejse i Pigadia, eller Karpathos by som den kaldes. Vi bor i bugten nærved stranden og den hyggelige havn med de mange tavernaer. Efter indregistrering og en lille pause træffes vi senerehen om aftenen og nyder den fælles velkomstmiddag.

Dag 2. Bjergbyerne i Syd.

Karpathos har mange skønne strande, men førhen i tiden valgte man at bosætte sig længere inde i landet, og højere oppe. Så var man mere tryg. Vi går til nogle af disse gamle byer under dagens vandring, som kommer at være en opvarmning til de følgende dage. Det er en lettere vandring, hvor vi hovedsageligt følger asfalt- og grusveje mellem de charmerende hvidkalkede landsbyer.

Vi starter i Aperi som førhen var øens hovedstad, og herfra har vi udsigt ned over Pigadia. I løbet af vandringen kommer vi til Volada og Othos, som er de to højest beliggende landsbyer på Karpathos.

Dagen afsluttes med muligheden for et bad i havet på øens Vestkyst ved gamle Arkassa, inden vi tager bussen tilbage til Pigadia.

Dag 3. Bjerge og skråninger.

Vi siger farvel til Pigadia, og kører nordpå. Rejsen leder os op i højderne og oppe på Lastos højplateauet befinder vi os på 900 meter over havet. Her ved foden af Tolvøernes højeste bjerg, Kali Limni (1215 moh), begynder dagens vandring som leder os nordover. Vi går langs med skrænter, åbne stenmarker og gennem pinjeskove til vi kommer frem bjergryggen, der udgør grænsen mellem øens nordlige og sydlige del. Udsigterne er fantastiske under dagens vandring, men man skal stoppe op og nyde den, eftersom vi går på en stenet sti med megen rullegrus. Med lidt held ser vi høgeørnene (Aquila fasciata) højt ovenover os.

Også denne dag nyder vi en picknick frokost under dagens vandring.

Når vi er fremme ved Spoas vindmøller hviler vi fødderne, og kører med bussen frem til Diafani, hvor vi skal bo de næste fire dage. Diafani er en lille by med stenstrand og klart vand. Første aften her nyder vi en fælles middag lige ved vandkanten.

Dag 4. Charmerende Olympos.

Denne dag kommer til at byde på mange forskellige indtryk, og indledes med en bådtur. Kaptajn Giorgos og båden ”Captain Manolis” sejler os langsmed kysten og rundt om Karpathos’ nordlige pynt og frem til den antikke by Vrykouda. Der er ikke bevaret mange efterladenskaber, men vi kan se gravgrotter i klippevæggen, inden vi starter vandringen ad den gamle vej, der leder ind i landet. Indledningsvis er landskabet strengt, når vi følger stien op ad stenvej og trappetrin frem mod den frodige dal Avlona.

I Avlona møder vi Anna som bor her. Hun byder på en enkel frokost og fortæller historier og byen, og om sine oplevelser som emigrant i USA.

Vi fortsætter vandringen i dalgangen frem mod dagens mål, som er den idylliske bjergby Olympos. Efter en lang vandring og i slutningen endnu flere trappetrin, er det en lise for sjælen at slå sig ned på en terasse med noget koldt i glasset. Olympos blev grundlagt under 700-årene e. Kr., hvor øen ofte blev angrebet af arabiske pirater. Man kommer bare frem til byen til fods eller ad grusveje, og Diafani var byens havn. Idag er byen øens største turistattraktion, udover strandene, og her er mange besøgende.

Der bliver tid til at udforske Olympos på egen hånd, inden vi kører tilbage til Diafani med bussen.

Dag 5. Bådtur til Saria og vandring der.
Det anses for sandsynligt, at Saria engang i tiden var landfast med Karpathos, og at øerne siden adskiltes på grund af et voldsomt jordskælv. Strædet mellem de to øer er bare 150 meter langt og ikke særskildt dybt. Under antikken havde Saria sit eget kongedømme, og byen Nisyros var her. Idag står bare ruinerne af byen tilbage.

”Captain Manolis” sætter os af på øens sydlige del, og derfra vandrer vi 8 km til Platia, hvor den gamle by Nisyros lå. Når vi kommer frem til stranden kan vi bade, mens kaptajn Giorgos forbereder en enkelt strandfrokost.

Dag 6. Kløft og kyst.

Lige Syd for Diafani ligger en af de smukkeste strande på Karpathos, ved navn Forokli. Vi kommer ikke dertil med bus, og går istedet en smuk vandring gennem en kløft ned til stranden. Udover de almindelige oleanderbuske ser vi masser af andre planter, deriblandt kapers (Capparis orientalis). Hovedparten af vandringen er nedad skråningerne mod dalgangen, og den sidste Kilometer er grusvej frem til stranden. Efter 4 km vandring er vi fremme ved havet og kan nyde et bad i det dejlige vand. Nærmest som bestilt dukker Kaptajn Giorgos op med sin båd og ordner en lettere strandfrokost.

Efter frokosten fortsætter vi med båd frem til endnu en fin strand, hvorfra der går en kyststi som sligrer sig langsmed havet de sidste 3,5 km til Diafani.

Dag 7. Til Lefkos på vestkysten.
Idag lader vi Diafani bag os og kører mod øens vestkyst. Her vandrer vi mellem landsbyer ned mod kysten og vores mål ved Kato (nedre) Lafkos. En stor del af denne vandring lå frem til 2005 i skyggen af pinjetræer. Men en stor skovbrand ændrede alt til åbne områder, hvor der ikke findes nogen skygge. Udsigten er betagende, og i de åbne, stenede landskaber trives bjerghøns (Alectoris chukar) og eleonorafalk (Falco eleonorae).

I en af de hyggelige byer langsmed vandringen nyder vi en let frokost på en taverna. Under vandringen ser vi også efterladenskaber fra romernes tid, inden vi til sidst kommer frem til kysten og Kato Lefkos, hvor vi bor på et hotel beliggende lige ned til stranden. Her er rig mulighed for at nyde et bad i en af de mange bugte her. Om aftenen samles vi til en fælles afskedsmiddag, når solen er gået ned i havet udfor Kato Lefkos.

Dag 8. Hjemrejse.
En dejlig vandringsuge har nået sin afslutning. Lidt afhængigt af flyets afgangstid kan du nå er morgendyp i havet, inden bussen kører mod lufthavnen og hjemrejsen.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Karpathos t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs danske eller svenske rejseleder, samtlige udflugter og entreer ifølge program, hvor intet andet er anført.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark t/r, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Valuta
Euro (EUR). I rejsens pris indgår måltider ifølge rejsefakta, hvorfor de udgifter du skal tænke på er til måltidsdrikke, kaffe og andre forfriskninger samt drikkepenge. De mest almindelige kreditkort accepteres af de fleste butikker. Der findes hæveautomater. For information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima og beklædning
Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

En tykkere trøje eller jakke kan være god at have med, Den kan blæse en del, især i efteråret. Det vigtigste er dog et par gode vandresko/støvler.

Husk også, at du skal have knæ og skuldre tildækkede ved klosterbesøg, hvor herrer bør være i lange bukser og kvinder i kjoler. Medbring badetøj, da hotellet har pool, og der bliver mulighed for at bade i havet ved flere lejligheder.

Der er bademulighed under de fleste vandringer, så medbring badetøj og badehåndklæde.

Drikkepenge
I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Vi anbefaler at du beregner 20 EUR per person til drikkepenge under rejsens gang. Dette beløb indsamles på plads af rejselederen, som så fordeler på passende vis.

Observer
Rækkefølgen på det oplyste dagsprogram kan blive gennemført i en anden rækkefølge.

Landskabet på Karpathos er meget kuperet, og vandringerne er sjældent på fladt landskab. Der går ofte op og ned, og stierne er stenede, hvilket kan opleves som besværligt for folk med ryg- og ledproblemer.

Hvis du har normal til god kondition er dette dog ikke et problem. Personer med tendens til svimmelhed, kan opleve visse passager som svære. Du går også på stier og småveje i et urgammelt kulturlandskab med fantastiske udsigter.

Vi spiser TEMA-picknick frokost dag 2 og 3, så medbring picknickudrustning.

Hotelændring
Under afrejsen 30/5 2019 bor vi på Royal Beach Hotel i Arkassa de to første nætter. Sidste nat bor vi i bjergbyen Mesochori.

Øvrigt
TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80 %), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Andre Vandreferier

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Flyrejse t/r Danmark – Karpathos.
• Samtlige overnatninger.
• 7 x morgenmad.
• 6 x frokost / picknickfrokost.
• 3 x middag.
• Entreudgifter ifølge program.
• TEMA rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.
Flyrejse Danmark – Karpathos. Bustransport til Pigadia (Karpathos by), circa 15 km. Middag indgår. To overnatninger på hotel i Pigadia.

Dag 2.
Vandring fra Aperi til Piles, circa 7,5 km. Morgenmad og picknick frokost indgår.

Dag 3.
Pigadia – Lastos/Spoa – Diafani. Busrejse circa 40 km. Vandring på Karpathso bjerg 7,5 km. Morgenmad, picknick frokost og middag indgår.

Dag 4.
Vandring til bjergbyen Olympos, 9 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 5.

Vandring på øen Saria, 8 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.
Kløft og kystvandring, 7,5 km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 7.

Diafani – Spoa, busrejse circa 30 km. Vandring på Karpathos vestkyst, 11 km. Helpension indgår. En overnatning på hotel i Kato Lefkos.

Dag 8.
Bustransport toil Karpathos lufthavn. Flyrejse Karpathos – Danmark. Morgenmad indgår.

Andre Vandreferier