Vandreferie på Egina og i ArgolisI antikkens vingesus

Apollo i samarbejde med

En vandreferie som kombinerer en af landets dejlige øer med vandringer på fastlandet. Vi begynder i hovedstaden og antikkens vugge Athen. Rejsen fortsætter med færge ud til Egina øen, hvor du får to meget forskelligartede vandringsoplevelser. Vel tilbage på fastlandet krydser vi Korintherkanalen og foretager vandringer i vinens- og appelsinernes Argolis distrikt. Her findes ud over den tidligere hovedstad Nafplion også Verdensarv's pladser så som Agamemnon's Mykene og Epidauros teater. Vi bor her direkte ud til stranden i den charmerende by Tolo.

HØJDEPUNKTER

 • Vandring blandt Paleachoras kirkeruiner
 • Afaiatemplet på Egina
 • Vandringer til UNESCO Verdensarve ved Epidauros og Mykene
 • Natur og atmosfære ved Avgou klosteret
 • Besøg på både olivenoliefabrik og ouzodestilleri

REJSEFAKTA

Lande: Grækenland

REJSETYPE: Vandreferie - sværhedsgrad 2, moderat

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-22 personer

Visum kræves: Nej

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris DKK Ledige pladser
10-04-2022 8 dage Vandreferie på Egina og i Argolis København 13 990 4 stk Bestil
07-05-2022 8 dage Vandreferie på Egina og i Argolis København 13 990 6 stk Bestil
04-09-2022 8 dage Vandreferie på Egina og i Argolis København 13 990 6 stk Bestil
09-10-2022 8 dage Vandreferie på Egina og i Argolis København 13 990 6 stk Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti

Vigtigt om rejsen

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Athen, antikkens vugge.

Efter ankomst og transport til Athen, checker vi ind på vores centralt beliggende hotel. Sent om eftermiddagen, eller tidligt på aftenen, begiver vi os ud i omgivelserne og tager en byvandring, osm leder os forbi Herodes Atticus's Odeion, det antikke teater og rundt omkring Akropolis' højen. Vi går gennem Athen's ældre og charmerende bydel Plaka. Her i de små stræder hører vi måske bouzouki-musik fra nogle af tagterasserne. Dette bliver din første introduktion til begreberne "parea" og "kefi", som er de græske udtryk for socialt samvær.  

Under vandringens forløb finder vi en taverna, hvor vi spiser fælles velkomstmiddag inden vi sakte går tilbage til vores hotel. 

Dag 2 - Paleachoras kirker og Afaiatemplet.

Efter morgenmaden forlader vi Athen's centrum og kører med bussen ned til forstaden Piræus. Her findes havnen hvorfra man sejler færge ud til hele den græske øverden.  

Vi har valgt en ø som ligger indenfor rimelig afstan fra fastlandet, og det tager os ikke engang 1 1/2 time inden vi når Egina. Nærheden til Athen gør, at der er mange byboere som flygter fra stress og jag i storbyen til fordel for roen, afkoblingen og frodigheden på Egina. 

Roen hersker idag på øen, men før i tiden var den udsat for pirater og angreb, hvorfor man valgte at placere den største by på øen højt oppe og inde i indlandet. Den gamle by, Paleachora, har længe været forladt og langs med stenstier vandrer vi her blandt nogle af de kirker som engang velsignede byen. Nogle af dem er stadigvæk i brug. Omgivelserne indbyder til ro og nydelse af den smukke udsigt. Vi går bare en Kilometer her, inden vi tager ned til kysten og spiser frokost på en hyggelig taverna. 

Når vi har fået ny energi fortsætter vi om eftermiddagen med en vandring til det flotte Afaiatempel.  

Derefter checker vi ind for to overnatninger på øen, og om aftenen spiser vi en god middag på en restaurant i Egina by. 

Dag 3 - Egina's Vestkyst.

Hele denne dag på Egina bruger vi på øens Vestkyst. Vi vandrer på bakkekanten ovenfor Marathonas strande og gennem en olivenlund som er urgammel. Vi finder en passende plads at nyde picknick frokosten, og alt afhængigt af vejr og vind kan frokosten kombineres med et dyp i havet.  

Aftenen står til din egen rådighed, og anbefalingen er at nyde folkelivet i havnen. Nyd en Ouzo eller en anden aperitif på en af restauranterne og se folk gå sin aftenpromenade (sin volta) mens solen går ned over Peleponnes på den anden side af havet. 

Dag 4 - Korinths akropol.

Vi checker ud og tager færgen tilbage til fastlandet. De resterende dage anvender vi på Pelop's ø, Peloponnesos. For at kunne komme hertil må vi via det Korinthiske næs og over Korintherkanalen, som forbinder den Saroniske Bugt med Korintherbugten. Med andre ord var Peloponnes en halvø frem til år 1893, hvor kanalen var færdiggravet. 

Korinth er en by med meget gamle aner, og idag den næststørste by på Peloponnes. Stedet forbindes med myten om Sisyfos, der straffedes af Zeus til at rulle en stor sten op ad et bjerg, om og om igen i al evighed. Mytologien anser desuden, at den bevingede hest Pegasus kom herfra, og historien beretter at Apostlen Paulus prædkede om Kristus her. Disse legender og historier omkranser dig, når du senere har mulighed for at gå en 3 Km's vandring omkring Akrokorinth, som troner over byen (vandringen er delvist ganske stejl, både opfor og nedfor). Ønsker man ikke at deltage i vandringen, kan man på egen hånd udforske Korinth (entreudgift afholdes da personligt).  

Derpå fortsætter rejsen gennem "Grækenlands kornkammer" til den frugtbare provins Argolis og kystbyen Tolo. Her checker vi ind for de næste fire nætter på vores strandhotel. 

Dag 5 - Agamemnons Mykene.

Vandringen i antikkens tegn fortsætter denne dag med en vandring på den gamle mykenske vej. Ad grusveje og stier går vi gennem en frugtbar dal, og vi forsøger at findes skygge under nogle oliventræer når vi skal nyde vores medbragte picknick. Målet for dagens circa 11 Kilometer lange vandring er Agamemnons borg og hjem i Mykene. Agamemnon var storkonge og den ledende hærfører i krigen mod Troya. Der er mulighed for at undersøge det arkeologiske område, inden returrejsen til Tolo. 

Denne aften besøger vi Nafplion. Idag er byen Argolis-provinsens centrum, men i tidsrummet 1823-1834 var byen faktisk Grækenlands hovedstad. Her tager vi en kort byvandring, og besøger et ouzeri for at lære os mere om landets nationaldrik. Det ville være usandsynligt hvis vi ikke fik en smagsprøve også. Vi afslutter med middag i byen inden vi vender tilbage til Tolo. 

Dag 6 - Teateret i Epidauros.

Udover enorme appelsinlunde finder man også nogle af antikkens mest omtalte steder i Argolis. Dagens vandring går gennem olivenlundene ved Epidauros. Byen var en betydningsfuld havneby under antikken, og her fandtes også Asklepios templet, hvortil folk flokkedes fra nær og fjernt som til et kursted.  

Vores dag begynder med et besøg på en olivenoliefabrik i området, så vi kan se hvordan produktionen foregår, og selvfølgelig smage på dråberne. Derpå vandre vi nogle kilometer til arkeologiske Epidauros, hvor du selv kan bevidne teateret's perfekte akustik. Vandringen fortsætter sidenhen mod kysten, hvor vi spiser frokost i den gamle havneby, inden tilbagerejsen til Tolo. 

Dag 7 - Avgou klosteret.

Cirka en halvtime Øst for Tolo kommer vi til floden Rados. Her starter dagens vandring som går gennem floddalen. Vandringen er letgået på grusvej, men vi må tilbagelægge ca. 200 højdemeter (over en strækning på ca. 2 Km) for at nå dagens højdepunkt ved Avgou klostret. Totalt går vi ca. 12 Km, hvoraf de to altså gå opad og siden nedad igen t/r til klostret. Det anbefales at medbringe vandringsstave. Anstrengelsen er definitivt besværet værd. Klostret ligger bortgemt og er en perle med en storslået udsigt over dalen, som vi er kommet vandrede ad. Her kan vi spise vores medbragte mad, og hvis klostrets eneste munk er hjemme, er der en chance for at vi kan bestille græsk kaffe. 

Om aftenen spiser vi en fælles afskedsmiddag på vores hotel, og opsummerer en fin fælles uge. 

Dag 8 - Filakia og farvel.

Transport til lufthavnen. Flyrejse Athen til Skandinavien. 

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår

Flyrejse Athen t/r. TEMAs rejseleder, del i dobbeltrum, måltider, udflugter, entreer og rejsens transporter ifølge dagsprogrammet.


Valuta

Euro (EUR)

De almindelige bank- og kreditkort accepteres i alle større butikker og restauranter. Kontantautomater findes.

For mere information om valuta og gældende vekselkurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.


Drikkepenge

På denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler derfor at du beregner rejsekassen med 20,- Euro per person til drikkepenge til eksempelvist  bagagebærere, chauffører, evt. lokalguider og også til serveringspersonale ved fælles måltider. Beløbet indsamles på plads af rejselederen, som fordeler på passende vis.


Klima

Oplysninger om klima og aktuelle vejrudsigter finder du på forskellige hjemmesider. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com, www.yr.no


Påklædning

Det kan være godt at have en varm trøje med, hvis det skulle blæse eller være køligt en dag, specielt under rejserne til for- og efteråret. Det vigtigste er nok et par bekvemme og veltilgåede sko / vandrestøvler (helst vandrestøvler) med tykke såler. Tænk på at du også skal have klæder der dækker skuldre og knæ ved eventuelle besøg i kirker og klostre. Her bør herrene have lange bukser og damerne kjole. Vandrestave er populære på vandringsrejserne. Husk også picknickudrustning til frokosterne i det frie, specielt tallerken og kniv/gaffel samt drikkekrus.


Medbring badetøj eftersom visse hoteller har pool (åbne fra midt i maj måned). Der kan være mulighed for badning i havet undervejs.


Vandringen

Landskabet er meget kuperet og vandringerne går sjældent på flad jord. Det går ofte op- og nedad, og stierne er stenfyldte, hvilket kan opleves som besværligt for personer med ryg- og ledproblemer.


Hvis din kondition er normal til god bør der ikke være nogle problemer. Personer med tendens til svimmelhed vil opleve visse passager som udfordrende. Du vandrer også på stier og grusveje i et urgammelt kulturlandskab med vid udsigt over omgivelserne. 

Øvrigt

Hotelstandarden i Grækenland er meget varierende, og visse rum kan opleves som små. I tilfælde af nationale helligdage kan nødvendige tillempninger i dagsprogrammet foretages.


Hotel/overnatning

Andre Vandreferier

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Fly t/r Danmark - Athen
 • Samtlige overnatninger
 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 4 x middag
 • Ouzosmagning
 • Besøg på olivenoliefabrik med prøvesmagning
 • Entreer ifølge program
 • TEMA rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1.

Flyrejse Skandinavien - Athen. Hoteltransfer, 35 Km. Byvandring ca. 5 Km. Middag indgår. En overnatning på hotel i Athen.

Dag 2.

Athen - Egina, en times færgefart. Vandring ved Paleachora og Afaiatemplet, 5 Km. Morgenmad, frokost og middag indgår. To overnatninger på hotel i Egina.

Dag 3.

Vandring på Egina's Vestkyst, 6 Km. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Egina - Tolo, en times færgefart. 150 Km busrejse. Vandring ved Korith, 3 Km. Morgenmad og frokost indgår. Fire overnatninger i Tolo.

Dag 5.

Vandring til Mykene, 11 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 6.

Vandring ved Epidauros, 5 Km. Morgenmad og picknick frokost indgår.

Dag 7.

Vandring til Avgou klosteret, 12 Km. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår.

Dag 8.

Flyrejse Athen til Skandinavien. Busrejse 140 Km. Morgenmad indgår

Andre Vandreferier