Den korte Skotlandsrejse med de store højdepunkterwhisky, gin og Tattoo

Apollo i samarbejde med
Rejsen begynder i Aberdeen og herfra rejser vi fra de skotske højlande, langs med floden Spey ned til lavlandet og "Athen's of the North" - Edinburgh. Vi besøger både Skotland's ældste destilleri i Glen Garioch, og et yngre og moderne destilleri. Udover whisky får vi også gin og andet nærproduceret i Skt. Andrews. Som afslutning på rejsen oplever vi The Royal Military Tatoo på skuepladsen ved Edinburgh Castle.

HØJDEPUNKTER

 • Whisky hos Glen Garioch
 • Prøvesmagning af Eden Mills gode gin
 • Nytænkende Kingsbarn Destilleri
 • Legendariske Rosslyn Chapel
 • The Royal Edinburgh Military Tatoo

REJSEFAKTA

Lande: Skotland, Storbrittanien

REJSETYPE: Mad og vinrejse - Rundrejse

Rejselængde : 5 dage

Gruppens størrelse: 15-24 personer

Visum kræves: Nej

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti

Vigtigt om rejsen

Dagsprogram
Sommer 2020

Dag 1 - Ankomst Skotland

Vi flyver med rutefly til havnebyen Aberdeen, som ofte kaldes for Europas oliehovedstad. På lufthavnen venter Tema's rejseleder samt bussen. Ankomstiden er under formiddagen og vi udnytter dagen med at køre til den hyggelige kystby Stonehaven. Her besøges slottet Dunnottar som førhen tilhørte greveslægten Marishal, som var en af de mægtigste klaner i Skotlands historie. Slottet er et fantastisk motiv for fotografer, eftersom det ligger majestætisk på en halvø ud i havet. 

Om eftermiddagen køres en kortere byrundtur i Aberdeen, inden vi indregistrerer os på hotellet.  

Om aftenen mødes vi til en skotsk velkomstmiddag. 

Dag 2 - Glen Garioch og Cairngorms nationalpark 

Intet besøg i Skotland uden livets vand - Whisky. Efter en god morgenmad pakker vi bagagen i bussen og kører mod Glen Garioch, som er et af Skotlands ældste whisky destillerier, grundlagt 1797. Her får vi både en rundvisning og en smagsprøve på single malt. Med smagen af højlandsmalten i ganen kører vi sidenhen videre Vestpå langs med The Speyside Malt Whisky Trail.  

Ved frokosttid ankommer vi til Glenfiddich, hvor der er tid til at tage frokost på egen hånd, og du vælger selv om du vil skylle maden ned med nogle ædle dråber.  

I Cairngorms nationalpark finder vi, udover smuk skotsk natur, det lille bryggeri Cairngorms Brewery. Med lokale opskrifter og ingredienser samt frisk kildevand fra bjergene fremstiller man her udsøgt ale. Vi kigger omkring i bryggeriet, og prøvesmager naturligvis. 

Dag 3 - Skt. Andrews golf og Gin 

Nu går rejsen Sydpå mod Skt. Andrews. Trods vi ikke har tid til at spille golf, kan vi alligevel fornemme atmosfæren i denne klassiske golf- og universitetsby. Frokosten er naturligvis nærproduceret og serveres på en af lokalbefolkningens favoritrestauranter lidt udenfor Skt. Andrews.  

Her i byen er det naturligt at besøge gin-destilleriet Eden Mill. Med engagement og passion har man her lykkedes at fremstille flere forskellige ginvarianter, som nu tager verden med storm. En helt specielt passioneret variant er Love gin. Vi smager selvfølgelig på gin'en, og fortsætter sidenhen vel tilfredse mod Edinburgh. 

Inden vi ankommer til Edinburgh stopper vi endnu engang, nu på Kingsbarn Distillery. Dette unge destilleri ligger nær havet i forhenværende landbrugsbygninger. Destilleriet har både charme og smag!

Dag 4 - Edinburgh med Rosslyn Chapel og Tatoo 

Formiddagen tilbringes med en rundtur i Skotlands smukke og interessante hovedstad Edinburgh. Dagen leder os til det sagnomspundne Rosslyn Chapel, hvor grundstenen lagdes 1446. Kapellet er stadigvæk i Greven af Rosslyn's eje. Kapellet er et meget smukt arkitektonisk mesterværk, og år 2005 indspilledes en sekvens af filmen "The Da Vinci Code" her. Idag tiltrækkes besøgende fra hele verden hertil, og pladsen er som den femte seværdighed i landet blevet udnævnt til en "5-stjernet" historisk attraktion af VisitSkotland. 

Om eftermiddagen er der fri tid til at vandre omkring på egen hånd i Edinburgh, og måske besøge et museum eller tillokkes af handelslivet på Princes Street.  

Om aftenen begiver vi os til Edinburgh Castle, og i den udendørs skueplads oplever vi det magiske Edinburgh Military Tatoo. Sækkepiber, trommer og fanfarer fra fem militære enheder. Dans, humor og et stort festfyrværkeri er også en del af den spektakulære aften. Et af de bestående minder fra aftenen plejer at være fremførslen af "The Lone Piper". 

Dag 5 - Hjemrejse 

De indholdsrige og mindesværdige dage i Skotland og Edinburgh er overståede, og nu venter hejmrejsen. Velkommen tilbage for at opdage mere af landet.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår
Flyrejse Danmark - Aberdeen samt Edinburgh - Danmark, busudflugter samt del i dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA. 

Valuta

Pund (GBP)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 10 GBP per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis. 

Klima

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Påklædning

Det er klogt at medbringe godt regntøj. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet

The Royal Edinburgh Military Tattoo

7-29 august 2020

6-28 august 2021

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

Andre Mad og vinrejser

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Fly t/r Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 4 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 2 x middag
 • 2 besøg på destilerier med smagsprøver
 • Bryggeribesøg med ale-smagning
 • Ginsmagning
 • Billet til The Royal Edinburgh Tatoo
 • Entreudgifter ifølge programmet
 • TEMA - rejseleder (Svensk, Norsk eller Dansk)

REJSEFAKTA

Dag 1

Fly Danmark - Aberdeen. Besøg i Stonehaven og slottet Dunnottar. Kort byrundtur i Aberdeen. Middag indgår. En overnatning på hotel i Aberdeen.

Dag 2

Aberdeen - Glen Garioch - Aviemore - Grantown-on-Spey, 175 Km. Morgenmad og middag indgår. Destilleribesøg og bryggeribesøg med smagsprøver. En overnatning i Grantown-on-Spey.

Dag 3

Grantown-on-Spey - Edinburgh, 290 Km. Gindestilleri med prøvesmagning i Skt. Andrews. Whiskysmagning på Kingsbarn Distillery. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Edinburgh.

Dag 4

Byrundtur i Edinburgh, inkl. Rosslyn Chapel. Aften med Tatoo ved slottet. Morgenmad og middag indgår.

Dag 5

Fly Edinburgh - Danmark. Morgenmad indgår.

Andre Mad og vinrejser