De solmodne citroner fra Sorrentomed Capri, Pompeji og Vesuv

Apollo i samarbejde med
Rejs til Amalfikysten, som velfortjent har en plads på Unescos verdensarvsliste. Fråds i Middelhavets dufte og smage, og nyd feriebyen Sorrentos solmodne citroner med den tykke olierede skal. Oplev charmerene Napoli og den romantiske ø Capri samt gå på Vesuvs krater. I antikke Pompeji træder vi ind i antikkens verden som den så ud lige inden katastrofen.

HØJDEPUNKTER

 • Vandring på vulkanen Vesuv
 • Amalfikystens smukkeste byer
 • De arkeologiske udgravninger ved Pompeji
 • Romantiske Capri
 • Syv overnatninger i Sant' Agnello (Sorrento)

REJSEFAKTA

Lande: Italien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-19 personer

Visum kræves: Nej

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti

Vigtigt om rejsen

Dagsprogram
2021

Dag 1. Ankomst Napoli

Afrejse fra Danmark til Napoli, hvor TEMAs rejseleder og bussen afventer. En spændende rejse leder os til den smukke Sorrentohalvø, hvor vi på venstre side af bussen snart ser vulkanen Vesuv. Samtidig kan vi på højre side skue ud over havet og måske fange et glimt af øen Capri. Den karakteristiske kyststrækning, hvor blandt andet byen Sorrento ligger, byder på verdens bedste citroner. Fra starten af februar er de plukkemodne. 

Vi indregistrerer os på hotellet, hvor vi skal bo under hele rejsen.

Dag. 2 Søde citroner

Rejsens første dag starter med et besøg inde i selve Sorrento by. Byen ligger på et bjergplateau, og der er stedvist stejle klippekanter ned mod havet. Området har længe været en ferieplads som har tiltrukket kongeligheder, forfattere og andre berømtheder. Sorrento er derudover en by for de kulturinteresserede, og alle andre som søger en oplevelse af skønhed udover det sædvanlige. Byen er fuyld af stemning. Her findes delikatessebutikker, kaffeterasser med kurvemøbler og badebroer med gammeldags omklædningshytter. Dertil er her en hyggeligt småbysstemning.

Bussen kører siden langs de slingrende veje ud på Sorrentohalvøen. Hvor man en kigger hen, ser man oliven- og citronplantager. Citronerne her har enhrdere og mere knudret skal, end dem vi kender fra butikkerne hjemmefra. Den tykke skal er fuld af olie og rigtig frisk citronsmag.

Efter busrejsen serveres en traditionel frokost på en vin- og bondegård beliggende på bakketoppene ovenfor Sorrento. Her er vi omgivede af vinranker, figentræer, appelsiner og citroner.

I Italien er maden en stor del af kulturen. Men endnu vigtigere er traditionerne. At bænke sig sammen rundt om et stort bord og nyde et godt måltid sammen, indebærer at man tilbringer tid sammen med venner og bekendte. Her skovler man ikke maden ind. Slå dig ned, læn dig tilbage og nyd livets gode sager.

Efter den velsmagende frokost kører bussen retur til hotellet.

Dag 3. Vesuv og Pompeji

Efter mogenmaden kører vi til bjerget og vulkanen Vesuv. Vulkanen er 1277 meter høj og klassificeres som en stratovulkan, der stadigvæk er aktiv. 1000 meter over havet står vi af bussen og går derfra op til kraterkanten. Det var denne vulkans udbrud som år 79 efter Kristus begravede Pompeji og andre byer i nærheden under aske og pimpsten. Vesuv har ofte udbrud, men for mennesker går der lang til mellem dem. Det seneste store udbrud var år 1944.

Bemærk at det kan være en del koldere oppe på toppen af vulkanen, så medbring en trøje eller en jakke.

Om eftermiddagen er tiden kommet til et besøg i Pompejis enestående ruiner. Besøget er en af rejsens absolutte højdepunkter. Takket være de arkeologiske udgravninger, som begyndte allerede i 1748, kan vi idag tage skridet ind i antikkens verden og få et indblik i romernes dagligdag. Vi går på gader og stræder som blev anlagt under antikken. Her ses mange forskellig typer af bygninger, såsom templer, butikker, badeanstalter og boligblokke udsmykket med mosaikker og vægmalerier.

Efter udflugten vender vi tilbage til hotellet.

Dag 4. Capri

Med bus og båd går rejsen fra Sorrento til Capri, en ø som både er enestående og meget eksklusiv. Dramatiske klippesider går direkte ned i det dybblå hav. Her ligger landsbyerne udspredt mellem velduftende appelsin- og citronplantager. 

Fra Capris havn tager vi en lille bus op til Anacapri, hvor der serveres frokost. Her besøger vi også Villa San Michele, hvor den svenske læge Axel Munthe byggede sit drømmepalæ. Paælet er opført ovenpå ruinerne af den romerske kejser Tiberius villa fra 20-årene efter Kristus. Fra den smukt terraserede have har man en usammenlignelig udsigt over Capri by, havnen og Napolibugten. I Anacapri besøger vi også San Michele kirken, som blandt andet har et meget smukt anlagt gulv.

Efter frokosten er der tid til at på egen hånd gå omkring i de fine gader, eller hvis man har lyst så kan man tage tovbanen op til Monte Solaro (indgår ikke i rejsens pris). Når vi samles igen tager vi en lokalbus ned til Capris havn, og sejler så tilbage til Sorrento. 

Dag 5. Fri tid på egen hånd

Dagen er til egen disposition. TEMAs rejseleder kan give gode råd til aktiviteter. Måske tager man toget til Herkulaneum, bader i Ischias termalbade eller promenerer i Sorrento?

Dag 6. Det arkeologiske museum i Napoli

Fra morgenmaden går rejsen til Napoli, som er hovedby i regionen Campanien, Til fods går vi gennem byens historiske centrum og spiser en traditionel pizza. Dagen afrundes med et besøg på det arkeologiske museum, hvorfra vi vender tilbage til Sorrento.

Dag 7. Det bedste af Amalfikysten

Dagens udflugt går til Amalfikysten, som måske er en af verdens smukkeste kyststrækninger. Det er let at blive målløs over de smukke scenerier vi ser fra bussen. Høje bjerge, huse som nærmest klæber sig til skråningerne og hyggelige små badebugte ved det blå hav. Amalfi byder på megen hygge, og her finder vi det spændende papirsmuseum. Her er lidt fri tid i Amalfi by, og da anbefales det at man går op og beundrer byens imponerende domkirke og at man gæster en af de fine konditobutikker på torvet foran domkirken. 

I Ravello er der pause igen, og her nyder man udsigten fra Villa Rufolo ud fra uendelighedens terasse.

Dag 8. Hjemrejse

Bustransport fra Sorrento til Napolis lufthavn Capodicchino. Vi siger arrivederci og på gensyn til pizza, pasta og de solgule citroner.

 

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Napoli- Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Valuta:

Italien: Euro (EUR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.  

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 30 EUR per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.

Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Bemærk:

Dette er ingen vandringsrejse man vi promenerer et par kilometer hver dag, ofte på ujævnt underlag eksempelvis ved de arkeologiske udgravninger ved Pompeji, ved byvandringer og på vulkanen Vesuv. Sorrentoområdet er meget kuperet med bakker og trapper. Det er vigtigt at du medbringer et par bekvemme og gode vandresko med god affjedring.

Hotellet:

Hotel Britannia tilbyder standardrum med udsigt til haven eller mod havet til samme pris. Hvis du ønsker havudsigt, så gør opmærksom på det ved bestilling, da der kun findes et begrænset antal af disse rum. Her gælder princippet "først til mølle".

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

Andre Rundrejser

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Danmark - Napoli tur / retur
 • Samtlige overnatninger
 • TEMAs rejseleder
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 2 x middag
 • Hotelskat a 14 Euro per person indgår

REJSEFAKTA

Dag 1

Flyrejse Danmark - Napoli / Capodicchino lufthavnen. Busrejse til Sorrento circa 55 kilometer. Syv overnatninger på hotel i Sorrento. Velkomstmiddag indgår.

Dag 2

Busrejse Sorrento - Termini - Sant Agata tur og retur circa 23 kilometer. Byvandring i Sorrento. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 3

Busrejse Sorrento - Vesuv - Pompeji, tur og retur circa 88 kilometer. Vandring på Vesuv circa 2 ½ kilometer. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4

Busrejse Sorrento - havnen circa 4 kilometer tur og retur. Bådfærd Sorrento - Capri og lokalbus på Capri. Besøg i Anacapri med Axel Munthes villa. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 5

Fri dag. Morgenmad indgår.

Dag 6

Busrejse Sorrento - Napoli tur og retur circa 100 kilometer. Byvandring og rundtur i Napoli. Besøg på det arkeologiske museum. Morgenmad og pizzafrokost indgår.

Dag 7

Busrejse Sorrento - Amalfi - Ravello tur og retur circa 90 kilometer. Tid på egen hånd i Amalfi. Morgenmad og afskedsmiddag indgår.

Dag 8

Busrejse Sorrento - Napoli / Capodicchino circa 55 kilometer. Flyrejse retur til Danmark. Morgenmad indgår.

Andre Rundrejser